Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017

ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΤΡΑΓΑΝΑ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά
- 500ml μούστο
-500ml λάδι ανάμεικτο ελαιόλαδο-καλαμποκέλαιο
-250gr ζάχαρη
-2κγ.μπαικιν
-1 κγ. σόδα
-1 ½  κγ κανέλα
-1 ½ κγ γαρύφαλλο
- ½    φλιτζάνι κονιάκ
-1 ½  περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Εκτέλεση.
Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε με σύρμα τον   μούστο-λάδι-ζάχαρη-κανελογαρύφαλλα και το κονιάκ στο οποίο έχουμε διαλύσει την σόδα. 
Όταν ενωθούν καλά τα υλικά ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι στο οποίο έχουμε προσθέσει το μπαικιν μέχρι να γίνει μαλακή ζύμη και να μην κολλάει στα χέρια 
Πλάθουμε και τα βάζουμε σε λαμαρίνες με λαδόκολλα.


Ψήνουμε στους 170 0  με αέρα για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου