Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017

ΚΡΕΑΤΟΣΟΥΠΑ ΤΗΣ ΔΩΡΑΣ



από την Δώρα Τριφύλλη

Υλικά

- στήθος μοσχάρι
- 2 πατάτες κομμένες σε μικρούς κύβους
- 1 καρότο ψιλοκομμένο σε κύβους
- 1 κρεμμύδι ολόκληρο
- μαϊντανός ψιλοκομμένος αρκετός
- άνιθος ψιλοκομμένος
- 1 πιπεριά κέρατο ψιλοκομμένη
-  μισή πιπεριά κόκκινη καυτερή
- 2 μικρές ντομάτες πολτοποιημένες
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι




Εκτέλεση

Βάζουμε να βράσει το κρέας σε μια κατσαρόλα ξαφρίζοντάς το περιοδικά.
Συγχρόνως βάζουμε το κρεμμύδι ολόκληρο το οποίο το αφαιρούμε μετά.
Όταν κοντεύει να γίνει το κρέας προσθέτουμε την πολτοποιημένη ντομάτα.
Προσθέτουμε προς το τέλος τα ψιλοκομμένα λαχανικά μαζί με το αλάτι το πιπέρι και το λάδι.
Μπορεί να συνοδευτεί στο πιάτο με μια κουταλιά γιαούρτι η με λεμόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου