από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- 4 πατάτες
- 100 γραμμάρια βιτάμ
- 3- 4 σκελίδες σκόρδο
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ροκφόρ
- τριμμένη γραβιέρα
- πιπέρι
- λίγο γάλα αδιάλυτο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στην μέση κατά μήκος.
Το βιτάμ το οποίο το έχουμε εκτός ψυγείου για να είναι μαλακό το ανακατεύουμε με το ροκφόρ το λιωμένο σκόρδο την γραβιέρα τον μαϊντανό και το πιπέρι μαζί με λίγο γάλα για να μπορούν να δουλευτούν.
Βράζουμε τις πατάτες χωρίς όμως να λιώσουν και τις στραγγίζουμε.
Σε ένα ταψάκι βάζουμε λαδόκολλα και τοποθετούμε τις πατάτες.
Με ένα κουτάλι παίρνουμε μια ποσότητα από το μείγμα μας και το απλώνουμε σε κάθε πατάτα.
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς ψήνουμε για 15 λεπτά τις πατάτες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου