Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΡΟΚΦΟΡ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 4 πατάτες
- 100 γραμμάρια βιτάμ
- 3- 4 σκελίδες σκόρδο
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ροκφόρ
- τριμμένη γραβιέρα
-  πιπέρι
- λίγο γάλα αδιάλυτο



Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στην μέση κατά μήκος.
Το βιτάμ το οποίο το έχουμε εκτός ψυγείου για να είναι μαλακό το ανακατεύουμε με το ροκφόρ το λιωμένο σκόρδο την γραβιέρα τον μαϊντανό και το πιπέρι  μαζί με λίγο γάλα για να μπορούν να δουλευτούν.



Βράζουμε τις πατάτες χωρίς όμως να λιώσουν και τις στραγγίζουμε.



Σε ένα ταψάκι βάζουμε λαδόκολλα και τοποθετούμε τις πατάτες.
Με ένα κουτάλι παίρνουμε μια ποσότητα από το μείγμα μας και το απλώνουμε σε κάθε πατάτα.



Σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς ψήνουμε για 15 λεπτά τις πατάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου