από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- μελιτζάνες κομμένες σε λεπτές φέτες(εξαρτάται η ποσότητα από το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε)
- ένα κουτί μανιτάρια κομμένα
- 3- 4 πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
- ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- φέτα θρυμματισμένη
- τριμμένο τυρί που λιώνει
- 1 μικρό κουτάκι γάλα εβαπορέ(η μια κρέμα γάλακτος)
- λάδι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας.
Αλατίζουμε τις φέτες της μελιτζάνας και τις αφήνουμε να ξεπικρίσουν.
Τις ξεπλένουμε και σε ταψί που έχουμε απλώσει λαδόκολλα τις βάζουμε και τις λαδώνουμε.
Τις ψήνουμε λίγο στον φούρνο.
Όταν ψηθούν λαδώνουμε ένα ταψάκι και τις τοποθετούμε την μια δίπλα στην άλλη.
Βάζουμε από πάνω τα μανιτάρια τις πιπεριές την φέτα τα σκόρδα και λίγο τριμμένο τυρί.
Βάζουμε τις υπόλοιπες μελιτζάνες και συνεχίζουμε στρώση λαχανικών και τυριών.
Σε μπώλ βάζουμε το γάλα μαζί με λάδι και το ανακατεύουμε.
προσθέτουμε μέσα τον μαϊντανό και με ένα κουτάλι περιχύνουμε το φαγητό.
Ρίχνουμε τριμμένο τυρί και το βάζουμε στον φούρνο.
Το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου