Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- μελιτζάνες κομμένες σε λεπτές φέτες(εξαρτάται η ποσότητα από το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε)
- ένα κουτί μανιτάρια κομμένα
- 3- 4 πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
- ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- φέτα θρυμματισμένη
- τριμμένο τυρί που λιώνει
- 1 μικρό κουτάκι γάλα εβαπορέ(η μια κρέμα γάλακτος)
- λάδι 
- πιπέρι




Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας.


Αλατίζουμε τις φέτες της μελιτζάνας και τις αφήνουμε να ξεπικρίσουν.
Τις ξεπλένουμε και σε ταψί που έχουμε απλώσει λαδόκολλα τις βάζουμε και τις λαδώνουμε.
Τις ψήνουμε λίγο στον φούρνο.


Όταν ψηθούν λαδώνουμε ένα ταψάκι και τις τοποθετούμε την μια δίπλα στην άλλη.
Βάζουμε από πάνω τα μανιτάρια τις πιπεριές την φέτα τα σκόρδα και λίγο τριμμένο τυρί.


Βάζουμε τις υπόλοιπες μελιτζάνες και συνεχίζουμε στρώση λαχανικών και τυριών.
Σε μπώλ βάζουμε το γάλα μαζί με λάδι και το ανακατεύουμε.
προσθέτουμε μέσα τον μαϊντανό και με ένα κουτάλι περιχύνουμε το φαγητό.
Ρίχνουμε τριμμένο τυρί και το βάζουμε στον φούρνο.


Το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου