Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017

ΚΟΥΚΙΣ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ





από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 3 φλιτζάνια βρώμη
- 1 φλιτζάνι ταχίνι
- 1 φλιτζάνι μέλι
- 1 κουταλάκι κανέλα
- 3/4 φλιτζανιού σταφίδες ξανθές και μαύρες
- μισό φλιτζάνι αμύγδαλα χοντροκομμένα
- μισό φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
- 1/3 φλιτζανιού κρανμπέρις
- 2 κουταλιές σουσάμι
- 2 κουταλιές κακάο



Εκτέλεση

Σε ένα μπόλ ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα δουλεύουμε με τους γάντζους του μίξερ χειρός για να ανακατευτούν καλά.
Έπειτα το δουλεύουμε με το χέρι.
Σε ταψί απλώνουμε λαδόκολλα.
Παίρνουμε ζύμη όσο ένα καρύδι και αφού το πλάθουμε σε μπαλάκι που το πλαταίνουμε με το χέρι μας.
Το τοποθετούμε στο ταψί.



Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς ψήνουμε τα κούκις για 10 με 15 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου