Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΓΙΑΧΝΙ ΜΕ ΜΠΑΣΜΑΤΙ



από την  Vassiliki Nomikou

Υλικά

- 1 κιλό μελιτζάνες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 με 3 σκελίδες σκόρδο
- 100 ml λευκό κρασί
- 1 κιλό ντομάτες
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 1 κουταλιά φρέσκο βασιλικό
- 5 με 6 κουταλιές λάδι
- αλάτι
- πιπέρι




Εκτέλεση

Κόβουμε τις πλυμένες μελιτζάνες σε μεγάλους κύβους και τις αλατίζουμε για να ξεπικρίσουν.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε μέχρι να γυαλίσει.
Προσθετουμε το σκόρδο.
Ρίχνουμε και τους κύβους της μελιτζάνας και τις σωτάρουμε καλά.
Τις σβήνουμε με το κρασί.
Όταν εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες μαζί με τον βασιλικό το αλάτι και το πιπέρι .
Ψαμηλώνουμε την  φωτιά και το αφήνουμε να βράσει 20 με 25 λεπτά μέχρι να δέση η σάλτσα.
Προς το τέλος προσθέτουμε και τον μαϊντανό.
Το συνοδέυουμε με ρύζι μπασμάτι,πουρέ η τηγανιτές πατάτες.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου