από την Vassiliki Nomikou
Υλικά
- 1 κιλό μελιτζάνες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 με 3 σκελίδες σκόρδο
- 100 ml λευκό κρασί
- 1 κιλό ντομάτες
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 1 κουταλιά φρέσκο βασιλικό
- 5 με 6 κουταλιές λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τις πλυμένες μελιτζάνες σε μεγάλους κύβους και τις αλατίζουμε για να ξεπικρίσουν.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε μέχρι να γυαλίσει.
Προσθετουμε το σκόρδο.
Ρίχνουμε και τους κύβους της μελιτζάνας και τις σωτάρουμε καλά.
Τις σβήνουμε με το κρασί.
Όταν εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες μαζί με τον βασιλικό το αλάτι και το πιπέρι .
Ψαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να βράσει 20 με 25 λεπτά μέχρι να δέση η σάλτσα.
Προς το τέλος προσθέτουμε και τον μαϊντανό.
Το συνοδέυουμε με ρύζι μπασμάτι,πουρέ η τηγανιτές πατάτες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου