Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

ΠΕΤΙΜΕΖΟΠΙΤΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 2 ποτήρια πετιμέζι
- 1 ποτήρι λάδι
- 3 με 4 κουταλιές στέβια
- ένα ρακοπότηρο ρακί η ρούμι
- 1 κούπα κανελόζουμο
- σκόνη γαρύφαλλο
- μισό κιλό αλεύρι
- ξύσμα 2 πορτοκαλιών
- τον χυμό των δύο πορτοκαλιών
- 1 κουταλάκι μπέκιν πάουντερ
- σουσάμι



Εκτέλεση

Χτυπάμε με το μίξερ το λάδι το πετιμέζι και την ζάχαρη.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα.
Ρίχνουμε το κανελόζουμο το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού σιγά σιγά προσθέτοντας και το αλεύρι.
Διαλύουμε το μπέκιν στην ρακί η στο ρούμι και το ρίχνουμε και αυτό στην ζύμη.
συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το μίξερ.
Μπορεί να σηκώσει λίγο αλεύρι παραπάνω.



Λαδώνουμε το ταψί μας και πασπαλίζουμε με αλεύρι και ρίχνουμε το μείγμα μέσα.
Το πασπαλίζουμε με σουσάμι και το βάζουμε στον φούρνο.



Ψήνεται στους 160 βαθμούς για 1 ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου