από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- 2 ποτήρια πετιμέζι
- 1 ποτήρι λάδι
- 3 με 4 κουταλιές στέβια
- ένα ρακοπότηρο ρακί η ρούμι
- 1 κούπα κανελόζουμο
- σκόνη γαρύφαλλο
- μισό κιλό αλεύρι
- ξύσμα 2 πορτοκαλιών
- τον χυμό των δύο πορτοκαλιών
- 1 κουταλάκι μπέκιν πάουντερ
- σουσάμι
Εκτέλεση
Χτυπάμε με το μίξερ το λάδι το πετιμέζι και την ζάχαρη.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα.
Ρίχνουμε το κανελόζουμο το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού σιγά σιγά προσθέτοντας και το αλεύρι.
Διαλύουμε το μπέκιν στην ρακί η στο ρούμι και το ρίχνουμε και αυτό στην ζύμη.
συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το μίξερ.
Μπορεί να σηκώσει λίγο αλεύρι παραπάνω.
Λαδώνουμε το ταψί μας και πασπαλίζουμε με αλεύρι και ρίχνουμε το μείγμα μέσα.
Το πασπαλίζουμε με σουσάμι και το βάζουμε στον φούρνο.
Ψήνεται στους 160 βαθμούς για 1 ώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου