από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- 2 κρεμμύδια ξερά σε ροδέλες
- 1 πιπεριά λεπτοκομμένη
- 2 κολοκύθια τριμμένα στον τρίφτη
- 1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- τυρί φέτα
- φύλλο χωριάτικο Ζαγορίσιο
- σουσάμι
Εκτέλεση
Κόβουμε τα λαχανικά μας.
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και μόλις πάρουν μια διαφάνεια τότε ρίχνουμε τις πιπεριές.
Στο τέλος προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και τα σωτάρουμε όλα μαζί.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Λαδώνουμε το ταψάκι μας με λάδι και απλώνουμε το φύλλο.
Λαδώνουμε το φύλλο και προσθέτουμε το επόμενο φύλλο που λαδώνουμε και αυτό.
Απλώνουμε τα σωταρισμένα λαχανικά και θρυμματίζουμε την φέτα.
Κλείνουμε με τα κάτω φύλλα την πίτα και προσθέτουμε φύλλα από πάνω πάλι λαδωμένα.
Την χαράζουμε και την πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Την ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά και μετα την κατεβ΄ζουμε την θερμοκρασία στους 150 βαθμούς για περίπου μια ώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου