Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 2 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΙΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΦΕΤΑ




από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 2 κρεμμύδια ξερά σε ροδέλες
- 1 πιπεριά λεπτοκομμένη
- 2 κολοκύθια τριμμένα στον τρίφτη
- 1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- λάδι
- αλάτι 
- πιπέρι
- τυρί φέτα
- φύλλο χωριάτικο Ζαγορίσιο
- σουσάμι



Εκτέλεση

Κόβουμε τα λαχανικά μας.
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και μόλις πάρουν μια διαφάνεια τότε ρίχνουμε τις πιπεριές.
Στο τέλος προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και τα σωτάρουμε όλα μαζί.



Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Λαδώνουμε το ταψάκι μας με λάδι και απλώνουμε το φύλλο.
Λαδώνουμε το φύλλο και προσθέτουμε το επόμενο φύλλο που λαδώνουμε και αυτό.
Απλώνουμε τα σωταρισμένα λαχανικά και θρυμματίζουμε την φέτα.



Κλείνουμε με τα κάτω φύλλα την πίτα και  προσθέτουμε φύλλα από πάνω πάλι λαδωμένα.
Την χαράζουμε και την πασπαλίζουμε με σουσάμι.



Την ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά και μετα την κατεβ΄ζουμε την θερμοκρασία στους 150 βαθμούς για περίπου μια ώρα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου