από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- μοσχαράκι κομμένο σε λωρίδες λεπτές
- πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη σε ροδέλα
- πιπεριά κέρατο ψιλοκομμένη σε ροδέλες
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 με 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 με 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 καρότο κομμένο ζουλιέν (λωρίδες)
- μανιτάρια ολόκληρα κονσέρβας στην μέση
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- κόκκινο κρασί (1 και 1/2 κρασοπότηρο)
Για την μαρινάδα
- καρίνο
- μοσχοσίταρο
- κύμινο
- σκόρδο
- ρίγανη
- λάδι
- κρέμα μπαλσάμικου
- πιπέρι
- λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση
Κόβουμε τα λαχανικά μας.
Κόβουμε το μοσχάρι σε λεπτές λωρίδες.
Ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας το λάδι και την κρέμα μπαλσάμικου στο κρέας και το ανακατεύουμε να ενωθούν τα αρώματα.
Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε λάδι και σωτάρουμε το κρέας σε μικρές ποσότητες για να μην μας γίνει σαν βραστό αν το βάλουμε όλο μαζί.
Το αφαιρούμε και το αφήνουμε σε μια άκρη.
Προσθέτουμε λίγο λάδι και σωτάρουμε τα λαχανικά μας.
Ρίχνουμε στο τηγάνι με τα λαχανικά το κρέας και ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας.
Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να σιγοψηθεί σε χαμηλή φωτιά σκεπάζοντας το τηγάνι μας με καπάκι.
Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι σε αυτήν την φάση.
Αφήνουμε να βράσει μέχρι να σωθεί η σάλτσα του και να δέσει.
Σερβίρουμε με πουρέ και πασπαλίζουμε το φαγητό με φρέσκο μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου