Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΡΑΣΑΤΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- μοσχαράκι κομμένο σε λωρίδες λεπτές
- πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη σε ροδέλα
- πιπεριά κέρατο ψιλοκομμένη σε ροδέλες 
- μαϊντανός ψιλοκομμένος 
- 1 με 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 με 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 καρότο κομμένο ζουλιέν (λωρίδες)
- μανιτάρια ολόκληρα κονσέρβας στην μέση
- λάδι
- αλάτι 
- πιπέρι
- κόκκινο κρασί (1 και 1/2 κρασοπότηρο)


Για την μαρινάδα

- καρίνο
- μοσχοσίταρο
- κύμινο
- σκόρδο
- ρίγανη
- λάδι
- κρέμα μπαλσάμικου
- πιπέρι
- λίγη ζάχαρη




Εκτέλεση

Κόβουμε τα λαχανικά μας.


Κόβουμε το μοσχάρι σε λεπτές λωρίδες.
Ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας το λάδι και την κρέμα μπαλσάμικου στο κρέας και το ανακατεύουμε να ενωθούν τα αρώματα.


Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε λάδι και σωτάρουμε το κρέας σε μικρές ποσότητες για να μην μας γίνει σαν βραστό αν το βάλουμε όλο μαζί.


Το αφαιρούμε και το αφήνουμε σε μια άκρη.
Προσθέτουμε λίγο λάδι και σωτάρουμε τα λαχανικά μας.


Ρίχνουμε στο τηγάνι με τα λαχανικά το κρέας και ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας.



 Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να σιγοψηθεί σε χαμηλή φωτιά σκεπάζοντας το τηγάνι μας με καπάκι.
Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι σε αυτήν την φάση.



Αφήνουμε να βράσει μέχρι να σωθεί η σάλτσα του και να δέσει.
Σερβίρουμε με πουρέ και πασπαλίζουμε το φαγητό με φρέσκο μαϊντανό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου