από την Vassiliki Nomikou
Υλικά
- 1 κιλό ώριμα σύκα
- 1/2 κιλό ζάχαρη
- χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά τα σύκα.Τα βάζουμε σε βαθειά κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη και προσθέτουμε μισό κρασοπότηρο νερό.
Βράζουμε σε δυνατή φωτιά και μόλις αρχίσουν να κοχλάζουν χαμηλώνουμε την φωτιά και γυρίζουμε κυκλικάτην κατσαρόλα χωρίς να ανακατεύουμε το γλυκό.
Ξαφρίζουμε όποτε χρειάζεται.
Τα βράζουμε προσεκτικά για μισή ώρα.
Ρίχνουμε τον χυμό από το λεμόνι και αφήνουμε να πάρει 2 βράσεις.
Αποστειρώνουμε τα βάζα και μεταφέρουμε με ένα κουτάλι το γλυκό στα βάζα.
Τα διατηρούμε οπωσδήποτε στο ψυγείο διότι έχει πολύ λίγη ποσότητα ζάχαρης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου