Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΥΚΟ ΩΡΙΜΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- 1 κιλό ώριμα σύκα
- 1/2 κιλό ζάχαρη
- χυμό από 1 λεμόνι




Εκτέλεση

Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά τα σύκα.Τα βάζουμε σε βαθειά κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη και προσθέτουμε μισό κρασοπότηρο νερό.
Βράζουμε σε δυνατή φωτιά και μόλις αρχίσουν να κοχλάζουν χαμηλώνουμε την φωτιά και γυρίζουμε κυκλικάτην κατσαρόλα χωρίς να ανακατεύουμε το γλυκό.
Ξαφρίζουμε όποτε χρειάζεται.
Τα βράζουμε προσεκτικά για μισή ώρα.


Ρίχνουμε τον χυμό από το λεμόνι και αφήνουμε να πάρει 2 βράσεις.
Αποστειρώνουμε τα βάζα και μεταφέρουμε με ένα κουτάλι το γλυκό στα βάζα.
Τα διατηρούμε οπωσδήποτε στο ψυγείο διότι έχει πολύ λίγη ποσότητα ζάχαρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου