Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΥΚΟ ΜΑΡΜΕΛΆΔΑ




από την Vassilikh Nomikou

Υλικά

- 1 κιλό σύκα ώριμα
- 1/2 κιλό ζάχαρη
- 1/3 κούπας κονιάκ η νερό η λικέρ
- 2 ξύλα κανέλας
- 6 καρφάκια γαρύφαλλα
- 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού


 Εκτέλεση

Πλένουμε και στραγγίζουμε τα σύκα.
Αν είναι ψιλόφλουδα τα αφήνουμε με το φλούδι αλλιώς τα καθαρίζουμε.
Κόβουμε το κοτσάνι και τα κόβουμε στην μέση.
Τα βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη και το κονιάκ.
Τα αφήνουμε τουλάχιστον μια ώρα να μείνει.
Προσθέτουμε τα μυρωδικά.
Βράζουμε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς.
Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε την φωτιά.
Παράλληλα ξαφρίζουμε όποτε χρειαστεί.
Αν θέλουμε να είναι λιωμένη η μαρμελάδα την χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ.



Σε 50 λεπτά η μαρμελάδα είναι έτοιμη.
Τότε προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
Αποστειρώνουμε τα βάζα και προσθέτουμε την μαρμελάδα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου