από την Vassilikh Nomikou
Υλικά
- 1 κιλό σύκα ώριμα
- 1/2 κιλό ζάχαρη
- 1/3 κούπας κονιάκ η νερό η λικέρ
- 2 ξύλα κανέλας
- 6 καρφάκια γαρύφαλλα
- 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Πλένουμε και στραγγίζουμε τα σύκα.
Αν είναι ψιλόφλουδα τα αφήνουμε με το φλούδι αλλιώς τα καθαρίζουμε.
Κόβουμε το κοτσάνι και τα κόβουμε στην μέση.
Τα βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη και το κονιάκ.
Τα αφήνουμε τουλάχιστον μια ώρα να μείνει.
Προσθέτουμε τα μυρωδικά.
Βράζουμε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς.
Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε την φωτιά.
Παράλληλα ξαφρίζουμε όποτε χρειαστεί.
Αν θέλουμε να είναι λιωμένη η μαρμελάδα την χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ.
Σε 50 λεπτά η μαρμελάδα είναι έτοιμη.
Τότε προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
Αποστειρώνουμε τα βάζα και προσθέτουμε την μαρμελάδα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου