Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

ΑΦΡΑΤΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ



από την χρυσα κυριακοπουλου
Υλικά
-1 κιλό αλεύρι
-4 κ.σ. βουτυρο λιωμένο
-4 1/2 κούπες γάλα
-3 κ.σ. ζάχαρη
-2 αυγά
-1 μπεικιν
-1/2 κ.γ. αλάτι
-1 βανίλια

Εκτέλεση
Χτυπάμε όλα τα υλικά μας καλά με τελευταίο το μπεικιν και σε αντικολλητικο τηγάνι, στο οποίο αλείφουμε λίγο ηλιέλαιο στην αρχή, ρίχνουμε μεγάλες κουταλιές, 


χαμηλώνουμε τη φωτιά (με μέγιστο το 3 κατεβάζουμε στο 2) κ όταν αρχίζουν να κάνουν "τρύπες" θέλουν γύρισμα!!!
Η όλη διαδικασία για την κάθε μία τηγανίτα κράτα ελάχιστα, οπότε πρέπει να έχουμε το νου μας συνέχεια!!!! 


Με αυτές τις αναλογίες βγαίνουν πάρα πολλές τηγανιτες (όμως για τα πιτσιρίκια μου...κ όχι μονο...δεν είναι ποτέ πολλές!!!!!)
Αντί για γάλα μπορείτε να βάλετε χυμό πορτοκάλι, γίνονται το ίδιο νόστιμες!!!!!
Εμείς τις τρώμε και σκετες αλλά μπορούν να φαγωθουν ειτε με μέλι,είτε με άλειμμα σοκολάτας, είτε με ότι άλλο τραβάει η όρεξη μας!!!!!

Καλή επιτυχία!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου