Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- 1/2 κιλό μαυρομάτικα
- 1/2 κιλό  σπανάκι
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 ποτήρι άσπροκρασί
- ντομάτες τριμμένες
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
-μαϊντανό η άνιθο




Εκτέλεση

Βράζουμε σε μπόλικο νερό τα φασόλια αλλά να κρατάνε.
Τα σουρώνουμε.
Ρίχνουμε κρύο νερό και τα στραγγίζουμε
Σωτάρουμε στο λάδι τα κρεμμύδια και ρίχνουμε τα φασόλια.
Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί ρίχνουμε το σπανάκι και το αλατοπίπερο
Βράζουμε περίπου 20 λεπτά μέχρι να χυλώσει η σάλτσα.
Λίγο πριν το κλείσουμε ρίχνουμε το μυρωδικό μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου