Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

ΤΣΟΥΚΝΙΔΟΠΙΤΑ


από την ΧΡΥΣΗ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ

Υλικά
- ζύμη για 3 φύλλα
- τσουκνίδια
- καυκαλίθρες
- μυρώνια
- λάπατα
- σπανάκι
- λάδι

Εκτέλεση
 Πλένουμε και κόβουμε τα χόρτα μας.
Τα βάζουμε σε μια λεκάνη και τα πασπαλίζουμε με αλάτι και τα τρίβουμε για να βγουν τα υγρά τους.
Εν τω μεταξύ έχουμε ετοιμάσει την ζύμη μας και την μοιράζουμε στα τρία.


Λαδώνουμε ένα ταψί και βάζουμε το πρώτο φύλλο.
Από πάνω τοποθετούμε το ½  από τα χόρτα μας.
Ανοίγουμε και το δεύτερο φύλλο και το βάζουμε από πάνω προσθέτοντας και τα υπόλοιπα χόρτα,


Στο τέλος προσθέτουμε  και το τρίτο φύλλο και λαδώνουμε .
Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο.
Παρατήρηση : Είναι μια απλή πίτα νηστίσιμη, γι αυτό την λεν και σαρακοστιάτική η μπαμπαλόπιτα  . Μπάμπαλα είναι τα  χόρτα
Καλή μας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου