Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018

ΚΡΕΜΜΥΔΟΣΟΥΠΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 5 με 6 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 κουταλιές αλεύρι
- λάδι η για περισσότερη νοστιμιά βούτυρο
- κρασί λευκό
- 1 κύβος κότας
- 1 και 1/2 λίτρο νερό
- αλάτι
- πιπέρι
- φρυγανισμένες φέτες ψωμί 
- τυρί τριμμένο




Εκτέλεση

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές ροδέλες.
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια.
Όταν μαλακώσουν και πάρουν ελαφρύ χρώμα ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς προσέχοντας μην μας κολλήσει στην κατσαρόλα.
Σβήνουμε με το κρασί.
Έχουμε ζεστό νερό και προσθέτουμε σιγά σιγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Προσθέτουμε τον κύβο.
Μόλις αρχίσει να παίρνει βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να βράσει μέχρι να γίνει λίγο πηχτή.


Όταν κοντεύει να γίνει η κρεμμυδόσουπα λαδώνουμε τις φέτες ψωμιού και τις ψήνουμε στο γκρίλ.
Τοποθετούμε την φρυγανισμένη φέτα στο πιάτο προσθέτουμε τυρί και σερβίρουμε την σούπα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου