Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΙΟΥ ΜΕ ΚΡΑΣΊ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- 1 κονσέρβα καλαμαράκια
 - ¼  κούπας ελαιόλαδο
 - ½  κούπα λευκό κρασί.

Εκτέλεση
Αδειάζουμε την κονσέρβα σε τηγάνι και βράζουμε να μειωθεί το ζουμί περίπου στο μισό.
Ρίχνουμε το λάδι και αφού πάρει 2-3 βράσεις προσθέτουμε το κρασί και όταν εξατμιστεί είναι  έτοιμα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου