Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΚΡΟΚΕΤΕΣ ΜΕ ΜΠΥΡΑ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά 

- 1 φύλλο μπακαλιάρο υγράλατος η παστός
- 1 κουτάκι μπύρα
- πιπέρι
- αλεύρι που φουσκώνει μόνο του όσο πάρει (περίπου 1 φλιτζάνι)
- 1 αυγό


Εκτέλεση 

Βάζουμε τον μπακαλιάρο 2 μέρες πριν στο νερό και τον ξαλμυρίζουμε αλλάζοντας συχνά το νερό.
Μαδάμε τον μπακαλιάρο με το χέρι αφαιρώντας τυχόν κόκαλα.
Χτυπάμε το αυγό σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι και την μπύρα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει χυλός παχύρευστος.
Προσθέτουμε τον μπακαλιάρο που έχουμε μαδήσει και ανακατεύουμε ώστε να ενσωματωθεί με τον χυλό.
Προσθέτουμε το πιπέρι.Αλάτι δεν βάζουμε καθόλου γιατί ο μπακαλιάρος είναι αλμυρός.
Το αφήνουμε τουλάχιστον 3 ώρες να σφίξει στο ψυγείο.



Σε βαθύ τηγάνι προσθέτουμε λάδι και ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το κουρκούτι με τον μπακαλιάρο.
Όταν τηγανιστούν τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα ακουμπάμε σε πιατέλα που έχουμε βάλει χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το πολύ λάδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου