από την Θεοδώρα Τριφύλλη
Υλικά
- 1 φύλλο μπακαλιάρο υγράλατος η παστός
- 1 κουτάκι μπύρα
- πιπέρι
- αλεύρι που φουσκώνει μόνο του όσο πάρει (περίπου 1 φλιτζάνι)
- 1 αυγό
Εκτέλεση
Βάζουμε τον μπακαλιάρο 2 μέρες πριν στο νερό και τον ξαλμυρίζουμε αλλάζοντας συχνά το νερό.
Μαδάμε τον μπακαλιάρο με το χέρι αφαιρώντας τυχόν κόκαλα.
Χτυπάμε το αυγό σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι και την μπύρα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει χυλός παχύρευστος.
Προσθέτουμε τον μπακαλιάρο που έχουμε μαδήσει και ανακατεύουμε ώστε να ενσωματωθεί με τον χυλό.
Προσθέτουμε το πιπέρι.Αλάτι δεν βάζουμε καθόλου γιατί ο μπακαλιάρος είναι αλμυρός.
Το αφήνουμε τουλάχιστον 3 ώρες να σφίξει στο ψυγείο.
Σε βαθύ τηγάνι προσθέτουμε λάδι και ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το κουρκούτι με τον μπακαλιάρο.
Όταν τηγανιστούν τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα ακουμπάμε σε πιατέλα που έχουμε βάλει χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το πολύ λάδι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου