Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2018

ΛΙΚΕΡ ΠΕΡΓΑΜΟΝΤΟ



από τον Σταμάτη Τριφύλλη

Υλικά

- 1 λίτρο βότκα η τσίπουρο
- φλούδες από 2 κιλά περγαμόντα
- 1/2 κιλό ζάχαρη
-  350 γραμμάρια νερό


Εκτέλεση

Καθαρίζουμε με τον πατατοκόφτη τα περγαμόντα.
Βάζουμε τις φλούδες σε ένα βάζο και ρίχνουμε και το αλκοόλ.
Το φυλάσσουμε σε σκοτεινό μέρος για 25 ημέρες.
Φτιάχνουμε το σιρόπι και μόλις κρυώσει το προσθέτουμε στο αλκοόλ.
Το αφήνουμε μερικές μέρες να ωριμάσει και το ποτό μας έτοιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου