Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018

ΚΟΥΚΙΑ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ




από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- 8-10 αγκινάρες καθαρισμένες και τα κοτσάνια τους
-500 γρ κουκιά
 -5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσινο ψιλοκομμένα
-2 καρότα σε ροδέλες
-1 μάτσο μάραθο η άνηθο
-ελαιόλαδο
-χυμό λεμονί
-1 κ σ αλεύρι
-αλατοπίπερο
-κουρκουμά.

Εκτέλεση 


Σοτάρουμε στο λάδι τα κρεμμύδια, καρότα, αγκινάρες, κουκιά καλά και ρίχνουμε τα μάραθα, αλατοπίπερο, ένα λίτρο βραστό νερό και βράζουμε περίπου 20 λεπτά.


Όταν μαλακώσουν σε λίγο ζουμί ανακατεύουμε το αλεύρι, κουρκουμά και το χυμό λεμονιού.
Το ρίχνουμε στο φαγάκι και βράζουμε 2-3 λεπτά.


Αν βάλουμε άνηθο τον προσθέτουμε στο τέλος με το ζουμάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου