Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ


από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- 3 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες κύβους και τηγανισμένες
 -1 πακέτο πένες η ριγκατόνι
-1 κρεμμύδι και 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένα
-1 κονκασέ ντομάτα
-λάδι
-φρέσκα φύλλα βασιλικού
-αλατοπίπερο
-μυζήθρα η πεκορίνο.

Εκτέλεση
Σοτάρουμε σε λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο και ρίχνουμε την ντομάτα,1 ποτήρι νερό και αλατοπίπερο.
Σιγοβράζουμε 15 λεπτά και ρίχνουμε τις μελιτζάνες και τον βασιλικό. Βράζουμε τα ζυμαρικά να κρατάνε και τα ρίχνουμε στην σάλτσα με λίγο νερό από αυτό που έβρασαν τα αφήνουμε 10 λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις και τα σερβίρουμε με τριμμένο τυρί .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου