Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

ΚΙΝΟΑ ΣΑΛΑΤΑ



 από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά


 - 2 φλιτ του καφέ κινόα
-  ντοματίνια
- πιπεριές σε χρώματα, πράσινη, κόκκινη και κίτρινη
- ραπανάκια για να μας ανοίξει η όρεξη
- μαϊντανός
- καρότα
- ελαιόλαδο
Για το ντρέσινγκ
- ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
- τριμμένο τζίντζερ
- 1 κ σ μέλι
- χυμό από 2 λεμόνια

Εκτέλεση
Βάζουμε το κινόα σε ένα μπολ με παγωμένο νερό για 5 λεπτά. 


Το σουρώνουμε και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει γύρω στο 10λεπτο.
Το βράζουμε μέχρι να σκάει στο στόμα μας, 
ΜΗΝ το παραβράσουμε, θα γίνει σαν πουρές.
Αφού βράσει το σουρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.


Σε ένα μπολ ψιλοκόβουμε ότι λαχανικά έχουμε προαναφέρει ή και ότι  άλλοτραβάει η όρεξή μας.


Μόλις τα ετοιμάσουμε προσθέτουμε το κινόα , ανακατεύουμε καλά 
Ετοιμάζουμε σε ένα μπολ το ντρέσινγκ και μ αυτό περιχύνουμε την σαλάτα μας.


Καλή μας όρεξη!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου