Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 31 Μαρτίου 2018

ΣΟΥΣΑΜΟΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 3 φύλλα για μπακλαβά
- 3 κουταλιές ταχίνι
- 2 με 3 κουταλιές μέλι
- λίγο ζεστό νερό
- σουσάμι


Εκτέλεση

Χτυπάμε το ταχίνι με το μέλι.
Προσθέτουμε λίγο νερό ζεστό για να γίνει πιο ρευστό.
Απλώνουμε το φύλλο μας πάνω σε λαδόκολλα.
Με μια μαρίζα απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια από το μείγμα με το ταχίνι και μέλι και πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι.


Γυρίζουμε το φύλλο σε ρολό και με ένα μαχαίρι κοφτερό το κόβουμε σε πάχος ενός δαχτύλου.


Σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα ακουμπάμε τα σουσαμορολάκια.


Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ψηθεί το φύλλο.
Μπορούμε να τα πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου