από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- 3 φύλλα για μπακλαβά
- 3 κουταλιές ταχίνι
- 2 με 3 κουταλιές μέλι
- λίγο ζεστό νερό
- σουσάμι
Εκτέλεση
Χτυπάμε το ταχίνι με το μέλι.
Προσθέτουμε λίγο νερό ζεστό για να γίνει πιο ρευστό.
Απλώνουμε το φύλλο μας πάνω σε λαδόκολλα.
Με μια μαρίζα απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια από το μείγμα με το ταχίνι και μέλι και πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι.
Γυρίζουμε το φύλλο σε ρολό και με ένα μαχαίρι κοφτερό το κόβουμε σε πάχος ενός δαχτύλου.
Σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα ακουμπάμε τα σουσαμορολάκια.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ψηθεί το φύλλο.
Μπορούμε να τα πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου