Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 31 Μαρτίου 2018

ΛΙΚΕΡ ΛΕΜΟΝΙ ΜΕ ΘΥΜΑΡΙ



από τον Σταμάτη Τριφύλλη

Υλικά

- τις φλούδες από 12 λεμόνια ακέρωτα
- 1 λίτρο βότκα η τσίπουρο
- 1 κλωνάρι θυμάρι
- 3 φλιτζάνια ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια νερό
- 150 γραμμάρια μέλι


Εκτέλεση

Αφαιρούμε το κίτρινο μέρος των λεμονιών με ένα πατατοκόφτη.
Στύβουμε τα λεμόνια.
Σε ένα βάζο ρίχνουμε την βότκα η το τσίπουρο και προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού τις φλούδες και το θυμάρι.
Κλείνουμε το βάζο και το τοποθετούμε για 20 ημέρες σε σκοτεινό μέρος.
Όταν έρθει η ώρα περνάμε από χάρτινο φίλτρο.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να πάρει βράση για 5 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει και το προσθέτουμε στο αλκοόλ.
Το τοποθετούμε σε αποστειρωμένα μπουκάλια και το αφήνουμε να ωριμάσει  για μερικές μέρες.



1 σχόλιο: