Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟΥ


από την Κυράννα Πέλλα

Υλικά

- 1 ποτήρι ηλιέλαιο
- 1 ποτήρι πορτοκαλάδα με ανθρακικό
- 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 χούφτα ινδοκάρυδο
- επιπλέον ινδοκάρυδο για την επικάλυψη
Σιρόπι
- 4 ποτήρια ζάχαρη
- 3 ποτήρια νερό
- 1/2  λεμόνι

Εκτέλεση
Σε ένα τάπερ βαθύ , τα υγρά υλικά ,και μετά τα στερεά , γίνετε μία εύπλαστη ζύμη.
Βάζουμε σε ταψί λαδόκολλα και τα πλάθουμε σε μέγεθος καρυδιού περίπου γίνονται 40 κομμάτια.
Τα  ψήνουμε  25 λεπτά στους 180 βαθμούς  Τα σιροπιάζουμε μέχρι να πιούν όλο τους το σιρόπι ,μετά τα τυλίγουμε στο ινδοκάρυδο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου