Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 1 Απριλίου 2018

ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά


- 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- 1 ¼  φλιτ . ρύζι μακρύκοκκο
- 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 4 κ σ άνηθο
- 2 κ σ μαϊντανό
- 1 κ σ ξερό δυόσμο η 2 κ σ φρέσκο ψιλοκομμένα  όλα
- 2 κ σ λάδι
- αλατοπίπερο
.Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά να ενωθούν.
- 1 λάχανο μεγάλο ζεματισμένο και χωρισμένα τα φύλλα του
- 2 καρότα σε ροδέλες
- 1 φλιτ λάδι
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
 - αλατοπίπερο.
Για την σάλτσα
- ζουμί από το φαγάκι
- 2 αυγά
- χυμό από 2 λεμόνια
- 2 κ γ κορν-φλαουρ.
Εκτέλεση
Τυλίγουμε τους ντολμάδες και στρώνουμε στον πάτο του σκεύους τα μικρά φύλλα και όσα μας έσπασαν.



Μια στρώση ντολμάδες και τα μισά καρότα ,μετά την άλλη ,τα υπόλοιπα καρότα και αν υπάρχουν φύλλα. 


Σκεπάζουμε. με πιάτο και ρίχνουμε τον ζωμό, το λάδι και αλατοπίπερο.


 Αφού πάρουν βράση σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά χωρίς καπάκι για  35-40 λεπτά.
Με το ζουμί φτιάχνουμε την σάλτσα και την ρίχνουμε στο φαγητό η στο σερβίρισμα. .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου