Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018

ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΠΕΣΑΜΕΛ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά 

- μανιτάρια πλευρώτους ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 1 μάτσο
- άνιθος
- αλάτι
- καρίνο
- μπεσαμέλ
- φέτα
- φύλλα χωριάτικα 
- λάδι


Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας και τα ψιλοκόβουμε.
Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι μαζί  με τα μανιτάρια και τον άνιθο.
Προσθέτουμε τα μυρωδικά μας.
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ και αντί για τυρί τριμμένο προσθέτουμε την φέτα.
Ανακατεύουμε τα υλικά μας μεταξύ τους και αφήνουμε να κρυώσουν.
Απλώνουμε το φύλλο και το κόβουμε στην μέση.
Το λαδώνουμε και βάζουμε στην άκρη του φύλλου την γέμιση και τα τυλίγουμε σε ρολό.
Τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα και αφού τα λαδώσουμε τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου