Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018

ΤΟΝΟΣΑΛΑΤΑ ΤΗΣ ΛΕΝΑΣ



από την Lena Trifilli

Υλικά

- τις καρδιές από δύο μαρούλια
- 2 κονσέρβες τόνο πικάντικο με καυτερή πιπεριά
- καλαμπόκι κονσέρβα
- 1 ντομάτα ψιλοκομμένη μόνο την ψύχα
- μερικά αγγουράκια τουρσί
- φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 3 με 4 αυγά βραστά σφικτά
- άνιθο ψιλοκομμένο
- λάδι
- πιπέρι
- μπαλσάμικο ξύδι
- 1 με 2 κουταλιές μαγιονέζα


Εκτέλεση

Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα μαρούλια.
Στραγγίζουμε τον τόνο και τον μαδάμε αφού φυλάξουμε το λάδι από τον τόνο.
Ψιλοκόβουμε την ντομάτα τα κρεμμύδάκια τον άνιθο και τα αγγουράκια τουρσί.
Κόβουμε τα αυγά στα 4 και μετά στα 8.
Τα ανακατεύουμε όλα τα υλικά με το μαρούλι.
Χτυπάμε με το μιξεράκι το λάδι του τόνου μαζί με το μπαλσάμικο το λάδι και την μαγιονέζα.
Περιχύνουμε την σαλάτα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου