Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018

ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 2 μαρούλια χοντροκομμένα
- 2 ματσάκια κρεμμύδια φρέσκα χοντροκομμένα
- άνιθος χοντροκομμένος αρκετός
- χοιρινό ψιλοκομμένο σε κύβους μικρούς
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι
- ζεστό νερό
- 2 αυγά
- 2 με 3 λεμόνια τον χυμό (εξαρτάται πόσο ξυνό θέλουμε το φαγητό)


Εκτέλεση

Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το κρέας .
Κόβουμε τα κρεμμύδια και τον άνιθο.
Χοντροκόβουμε τα μαρούλια.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρέας.
Προσθέτουμε και τα κρεμμυδάκια με τον άνιθο.


Όταν τσιγαριστούν καλά τότε προσθέτουμε το ζεστό νερό και το πιπέρικαι αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να γίνει το κρέας.
Όταν κοντεύει να γίνει το κρέας προσθέτουμε τα χοντροκομμένα μαρούλια το αλάτι και αφήνουμε να μαλακώσουν.
Χτυπάμε τα αυγά με τον χυμό λεμονιού και προσθέτουμε λίγο ζουμί από το φαγητό.
Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει μια βράση.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου