από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- 2 μαρούλια χοντροκομμένα
- 2 ματσάκια κρεμμύδια φρέσκα χοντροκομμένα
- άνιθος χοντροκομμένος αρκετός
- χοιρινό ψιλοκομμένο σε κύβους μικρούς
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι
- ζεστό νερό
- 2 αυγά
- 2 με 3 λεμόνια τον χυμό (εξαρτάται πόσο ξυνό θέλουμε το φαγητό)
Εκτέλεση
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το κρέας .
Κόβουμε τα κρεμμύδια και τον άνιθο.
Χοντροκόβουμε τα μαρούλια.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρέας.
Προσθέτουμε και τα κρεμμυδάκια με τον άνιθο.
Όταν τσιγαριστούν καλά τότε προσθέτουμε το ζεστό νερό και το πιπέρικαι αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να γίνει το κρέας.
Όταν κοντεύει να γίνει το κρέας προσθέτουμε τα χοντροκομμένα μαρούλια το αλάτι και αφήνουμε να μαλακώσουν.
Χτυπάμε τα αυγά με τον χυμό λεμονιού και προσθέτουμε λίγο ζουμί από το φαγητό.
Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου