Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 13 Απριλίου 2018

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΑΡΑΘΟ ΚΑΙ ΤΥΡΙ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- μανιτάρια άσπρα μεγάλα
- μάραθος ψιλοκομμένος
- κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- τυρί τριμμένο που να λιώνει


Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα μανιτάρια.
Αφαιρούμε τις βάσεις των μανιταριών και τα ψιλοκόβουμε.
Έχουμε ψιλοκόψει το κρεμμύδι και τον μάραθο.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ψιλοκομμένο μανιτάρι το κρεμμύδι και τον μάραθο να φύγουν τα υγρά τους.
Προσθέτουμε λάδι και τα τσιγαρίζουμε.
Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι.
Τα κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το τυρί να ενωθεί μαζί  τους.
Έχουμε γυρίσει τα μανιτάρια ανάποδα σε ένα ταψάκι και τα γεμίζουμε με την γέμιση μας.
Προσθέτουμε ελάχιστο νερό στο ταψί και λίγο λάδι και ψήνουμε το φαγητό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου