Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 13 Απριλίου 2018

ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ


από την Ελένη Κοσμοπούλου

Υλικά


- γαρίδες
- ντοματίνια
- κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 σφηνάκι ούζο
- πιπεριές , πράσινη, κίτρινη  και κόκκινη
- 1-2 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
- φέτα
- 1-2 σκελίδες σκόρδου
- λίγο βούτυρο
- ελαιόλαδο
- σχοινόπρασο

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα μουστάκια και το εντεράκι τους. Κόβουμε τα κεφάλια και τα κρατάμε. 
Το σώμα το κόβουμε σε κομμάτια, αφού το έχουμε ξεφλουδίσει από το περίβλημά τους.
Σοτάρουμε με το βούτυρο και το σκόρδο τις γαρίδες και τις αφήνουμε στην άκρη



Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 


και προσθέτουμε τις πιπεριές.


Προσθέτουμε και τις γαρίδες και τις γυρνάμε στο τηγάνι 1-2 φορές.
Βάζουμε και τα ντοματίνια κομμένα στην μέση και τις τριμμένες ντομάτες. 



Αφού πάρουν μια βράση ρίχνουμε και το ούζο και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. 


Προσθέτουμε αλατοπίπερο και το τυρί χοντροκομμένο.
Στο τέλος προσθέτουμε το σχοινόπρασο ψιλοκομμένο . 
Σβήνουμε το μάτι και σερβίρουμε
Καλή μας όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου