Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 10 Απριλίου 2018

ΜΑΡΑΘΟΠΙΤΑ


από την Evi Nikolaidou

Υλικά
- μάραθο
- λίγο σπανάκι
- 4-5 φύλλα μαρουλιού
- λίγη άγρια ρόκα
- 3-4 πράσινα κρεμμυδάκια
- 2 αυγά
- ανθότυρο
- φέτα
- λάδι
- αλατοπίπερο
- ζύμη για 1 πίτα

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα χόρτα μας και τα κόβουμε χοντροκομμένα. Πλένουμε καλά και τα στραγγίζουμε. 
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο νερό και τα ζεματίζουμε λίγο, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά. 
Τα σουρώνουμε και τ αφήνουμε να κρυώσουν. 
Αφού κρυώσουν καλά τ ανακατεύουμε καλά με τα αυγά και τα τυριά χοντροκομμένα. αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε λίγο λάδι.
Ανοίγουμε το ένα φύλλο και το στρώνουμε σε ένα λαδωμένο ταψί. 
Λαδώνουμε το φύλλο μας και προσθέτουμε την γέμιση. 
Ανοίγουμε και το δεύτερο φύλλο, κλείνουμε καλά τις άκρες, σχηματίζοντας τον κόθορο , λαδώνουμε και χαράσσουμε την πίτα. 



Ψήνουμε στους 200 σε προθερμασμένο φούρνο




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου