Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ



από τον Ιωάννη και Θεοδωρα Τριφύλλη

Υλικά

- 850 γραμμάρια αλεύρι,και όσο ακόμα σηκώσει(μισό μισό για όλες τις χρήσεις και φαρινάπ)
- 200 γραμμάρια βούτυρο
- 150 γραμμάρια ζάχαρη καστανή (την αντικατέστησα με στέβια)
- 8 κουταλιές μέλι
- ξύσμα πορτοκαλιού
- 2 κουταλάκια μπέκιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- βανίλια
- 4 αυγά
- 4 κουταλιές αδιάλυτο γάλα εβαπορέ

Για το γλάσο πορτοκαλιού 

- 3 κουταλιές πορτοκάλι
- 2 με 3 κουταλιές μέλι


Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το μπεκιν πάουντερ και το αλάτι.
Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με το μέλι και την ζάχαρη.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά χτυπώντας συνεχώς με το μίξερ.
Προσθέτουμε την βανίλια το ξύσμα πορτοκαλιού και το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε με τους γάντζους.
Αν χρειαστεί για την ζύμη προσθέτουμε και άλλο αλεύρι όσο σηκώσει.
βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο για μισή με 1 ώρα να σφίξει.
Σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα τοποθετούμε τα κουλουράκια.



Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Περίπου στα 12 με 15 λεπτά βγάζουμε τα κουλουράκια και με ένα πινέλο αλείφουμε τα κουλουράκια με το γλάσο πού έχουμε φτιάξει.



Τα ψήνουμε ακόμα για 15 λεπτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου