από τον Ιωάννη και Θεοδωρα Τριφύλλη
Υλικά
- 850 γραμμάρια αλεύρι,και όσο ακόμα σηκώσει(μισό μισό για όλες τις χρήσεις και φαρινάπ)
- 200 γραμμάρια βούτυρο
- 150 γραμμάρια ζάχαρη καστανή (την αντικατέστησα με στέβια)
- 8 κουταλιές μέλι
- ξύσμα πορτοκαλιού
- 2 κουταλάκια μπέκιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- βανίλια
- 4 αυγά
- 4 κουταλιές αδιάλυτο γάλα εβαπορέ
Για το γλάσο πορτοκαλιού
- 3 κουταλιές πορτοκάλι
- 2 με 3 κουταλιές μέλι
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το μπεκιν πάουντερ και το αλάτι.
Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με το μέλι και την ζάχαρη.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά χτυπώντας συνεχώς με το μίξερ.
Προσθέτουμε την βανίλια το ξύσμα πορτοκαλιού και το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε με τους γάντζους.
Αν χρειαστεί για την ζύμη προσθέτουμε και άλλο αλεύρι όσο σηκώσει.
βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο για μισή με 1 ώρα να σφίξει.
Σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα τοποθετούμε τα κουλουράκια.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Περίπου στα 12 με 15 λεπτά βγάζουμε τα κουλουράκια και με ένα πινέλο αλείφουμε τα κουλουράκια με το γλάσο πού έχουμε φτιάξει.
Τα ψήνουμε ακόμα για 15 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου