Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 2 Απριλίου 2018

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ



από την Eleni Kariofilli

Υλικά

- 250 γραμμάρια βούτυρο
- 2 κούπες ζάχαρη
- 1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού
- 1/2 κούπα γάλα
- ξύσμα πορτοκαλιου
- βανίλια
- 2 κουταλάκια σόδα
- 1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 4 αυγά
- αλεύρι όσο πάρει (μισό για όλες τις χρήσεις μισό  φαρινάπ)
- 1 κρόκο χτυπημένο
- λίγο γάλα


Εκτέλεση

Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα.
Προσθέτουμε όλα τα υγρά υλικά.
Ρίχνουμε την σόδα στον χυμό πορτοκαλιού και τον προσθέτουμε στα υλικά μας.
Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
Αν κολλάει στα χέρια μας δεν είναι πρόβλημα διότι δεν θέλουμε να είναι σκληρή.
βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον.
Πλάθουμε τα κουλουράκια μας.



Χτυπάμε τον κρόκο του αυγού με λίγο γάλα και με ένα πινέλο αλείφουμε τα κουλουράκια.
Αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε και με ζάχαρη. Τα ψήνουμε στον αέρα στους 160 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου