Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 2 Απριλίου 2018

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- 2 πακέτα μανιτάρια άσπρα
- 4 σκελίδες σκόρδο
- χυμός λεμονιού
- αλάτι
-πιπέρι
- ρίγανη
- λάδι
- μουστάρδα


Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα πλένουμε.
Σε ένα ταψί τα κόβουμε σε κομμάτια και τα αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε την ρίγανη και το σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες.
Περιχύνουμε τα μανιτάρια με λάδι και λεμόνι που έχουμε προσθέσει μουστάρδα.


Τα ψήνουμε σε φούρνο στους 200 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου