Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 28 Απριλίου 2018

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ




από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 3 τεμάχια στήθος κοτόπουλου
- λίγο σπανάκι
- 3-4 πράσινα κρεμμυδάκια
- τυρί της αρεσκείας μας
- αλατοπίπερο
 - μπαχαρικά ότι τραβάει η όρεξή σας
- μαϊντανός
- χυμό από 1-2 λεμόνια
- λίγο κρασί (προαιρετικό)

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το σπανάκι με τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και μπόλικο μαϊντανό να μαραθούν.
Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από το μάτι.


Ανοίγουμε το κάθε στήθος στα δύο χωρίς όμως να το χωρίσουμε.


Στο κάθε κομμάτι βάζουμε λίγη από την γέμιση και προσθέτουμε και λίγο τυρί. Κλείνουμε και βάζουμε τα στήθη σε ένα ταψάκι.


Περιχύνουμε με το κρασί, αν βάλουμε και τον χυμό των λεμονιών. 
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο. 


Σερβίρουμε 


αφού το κόψουμε σε φέτες καιιιιι καλή μας όρεξη!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου