Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΓΛΥΚΟΞΙΝΕΣ-ΚΑΠΟΝΑΤΑ



από την Vassiliki  Nomikou

Υλικά

- 1 πακέτο πένες η βίδες
- 3-4 μελιτζάνες κομμένες κύβους
- 3 ντομάτες ξεφλουδισμένες σε κυβάκια
- 1 κρεμμύδι λεπτές φέτες
- 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 3-4 κομμάτια σέλερι το τρυφερό χοντροκομμένο
- 2 κ σ κάπαρη πλυμένη και στραγγισμένη
- ½   φλιτζάνι πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
- 1 κγ ζάχαρη καστανή
- ½   φλιτζάνι άσπρο ξύδι
- λάδι
- αλατοπίπερο
- μαϊντανός ψιλοκομμένος.

Εκτέλεση
Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες να χρυσίσουν σε καυτό λάδι[αφού τις έχουμε αλατίσει ,αφήσει μισή  τουλάχιστον ώρα σε σουρωτήρι , ξεπλύνει και στεγνώσει καλά]
Σοτάρουμε σε λάδι το κρεμμύδι να μαλακώσει το σκόρδο και την ντομάτα για 10 λεπτά.
Ρίχνουμε ξύδι, ζάχαρη, σέλερι, κάπαρη, ελιές και μελιτζάνες, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε μαλακά.
Βράζουμε τα ζυμαρικά να κρατάνε και τα ρίχνουμε στην σάλτσα και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου