από την Vassiliki Nomikou
Υλικά
- 1 πακέτο πένες η βίδες
- 3-4 μελιτζάνες κομμένες κύβους
- 3 ντομάτες ξεφλουδισμένες σε κυβάκια
- 1 κρεμμύδι λεπτές φέτες
- 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 3-4 κομμάτια σέλερι το τρυφερό χοντροκομμένο
- 2 κ σ κάπαρη πλυμένη και στραγγισμένη
- ½ φλιτζάνι πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
- 1 κγ ζάχαρη καστανή
- ½ φλιτζάνι άσπρο ξύδι
- λάδι
- αλατοπίπερο
- μαϊντανός ψιλοκομμένος.
Εκτέλεση
Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες να χρυσίσουν σε καυτό λάδι[αφού τις έχουμε αλατίσει
,αφήσει μισή τουλάχιστον ώρα σε
σουρωτήρι , ξεπλύνει και στεγνώσει καλά]
Σοτάρουμε σε λάδι το κρεμμύδι να μαλακώσει το σκόρδο και την ντομάτα για 10
λεπτά.
Ρίχνουμε ξύδι, ζάχαρη, σέλερι, κάπαρη, ελιές και
μελιτζάνες, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε μαλακά.
Βράζουμε τα ζυμαρικά να κρατάνε και τα ρίχνουμε στην σάλτσα και πασπαλίζουμε με
τον μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου