Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

ΑΧΛΑΔΙ ΠΑΓΩΤΟ


από την Nikoletta Fragoulidou

Υλικά 
- 250 γρ. ψιλοκομμένα και καθαρισμένα αχλάδια
- 100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
- 1 κ.σ. ζάχαρη 

Εκτέλεση
Κατ' αρχήν τα αχλάδια πρέπει να κοπούν σε μικρά κομματάκια (ε τι να κάνω, δεν το σκέφτηκα!), βαρέθηκα να ανακατεύω για να χτυπηθούν. 
Με την αναλογία των ορίτζιναλ συνταγών γίνεται κάπως σαν σορμπέ, όχι άσχημο αλλά είναι σαν να τρως φρούτο και εμείς ως συνήθως έχουμε λιγούρα για παγωτό, οπότε έγιναν κάποιες μετατροπές (του άλλαξα τα φώτα).
Στέβια δεν είχα, έβαλα ζάχαρη. 
Ε τι να κάνω, δεν είχα! 
Βάζουμε τα αχλάδια σε κομματάκια στην κατάψυξη και όταν παγώσουν μπορούμε να φτιάξουμε το παγωτό.
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Τρώγεται αμέσως. Λίγο που έβαλα κατάψυξη για να δω αν κρατάει, γίνεται σαν ένα κομμάτι πάγου που δε θυμίζει παγωτό αλλά παγωμένο φρούτο με το κρίτσι κρίτσι του πάγου, κοινώς χάλια.
 Παρατήρηση Άμα μπει στην κατάψυξη πρέπει να το βγάλουμε για λίγο και να το ξαναχτυπήσουμε στο μουλτι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου