από την Nikoletta Fragoulidou
Υλικά
- 250 γρ. ψιλοκομμένα και καθαρισμένα αχλάδια
- 100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
- 1 κ.σ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Κατ' αρχήν τα αχλάδια πρέπει να κοπούν σε μικρά κομματάκια (ε τι να κάνω, δεν το σκέφτηκα!), βαρέθηκα να ανακατεύω για να χτυπηθούν.
Με την αναλογία των ορίτζιναλ συνταγών γίνεται κάπως σαν σορμπέ, όχι άσχημο αλλά είναι σαν να τρως φρούτο και εμείς ως συνήθως έχουμε λιγούρα για παγωτό, οπότε έγιναν κάποιες μετατροπές (του άλλαξα τα φώτα).
Στέβια δεν είχα, έβαλα ζάχαρη.
Ε τι να κάνω, δεν είχα!
Βάζουμε τα αχλάδια σε κομματάκια στην κατάψυξη και όταν παγώσουν μπορούμε να φτιάξουμε το παγωτό.
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Τρώγεται αμέσως. Λίγο που έβαλα κατάψυξη για να δω αν κρατάει, γίνεται σαν ένα κομμάτι πάγου που δε θυμίζει παγωτό αλλά παγωμένο φρούτο με το κρίτσι κρίτσι του πάγου, κοινώς χάλια.
Παρατήρηση : Άμα μπει στην κατάψυξη πρέπει να το βγάλουμε για λίγο και να το ξαναχτυπήσουμε στο μουλτι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου