Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 15 Μαΐου 2018

ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ΤΟΥ ΦΡΕΣΚΟΧΕΙΡΟΥΡΓΗΜΕΝΟΥ




από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- 1 φιλέτο μπακαλιάρου
- 1 πατάτα 
- 2 καρότα
- 1 κλωναράκι σέλινο
- αλάτι
- 1 με 2 κουταλάκια λάδι ωμό σε κάθε πιάτο 
- λεμόνι όσο θελουμε


Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει και προσθέτουμε την πατάτα το καρότο και το σέλινο.
Βράζουμε τα λαχανικά και προσθέτουμε το αλάτι.
Σε μεταλλικό δίχτυ τοποθετούμε το φιλέτο του μπακαλιάρου και το βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα.



Συνεχίζουμε τον βρασμό μέχρι να γίνει το ψάρι.
Περνάμε από το μίξερ την πατάτα το καρότο μαζί με ζουμί από το ψάρι και έτσι έχουμε μια πηχτή ψαρόσουπα.



Σερβίρουμε σε πιάτο όπου προσθέτουμε το λάδι ωμό και το ψάρι κομματιασμένο σε μικρά κομμάτια.
Προσθέτουμε μπόλικο λεμόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου