από την Βασιλική Σούμπαση Μανουηλίδου
Υλικά
- 250 γραμμάρια ροδοπέταλα
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1 και 1/2 ποτήρι νερό
- 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Πλένουμε τα ροδοπέταλα.
Σε μπολ βάζουμε τα ροδοπέταλα με 1 ποτήρι ζάχαρη και μισό λεμόνι και τα τρίβουμε με το χέρι μας.
Τα αφήνουμε σκεπασμένα για δύο ώρες .
Βράζουμε το σιρόπι.
Μόλις πάρει βράση και λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε τα ροδοπέταλα μέσα με το ζουμί που έχουν βγάλει.
Βράζουμε το γλυκό μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Στο τέλος προσθέτουμε και το άλλο μισό λεμόνι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου