Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ



από την Βασιλική Σούμπαση Μανουηλίδου

Υλικά

- 250 γραμμάρια ροδοπέταλα
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1 και 1/2 ποτήρι νερό
- 1 λεμόνι



Εκτέλεση

Πλένουμε τα ροδοπέταλα.



Σε μπολ βάζουμε τα ροδοπέταλα με 1 ποτήρι ζάχαρη και μισό λεμόνι και τα τρίβουμε με το χέρι μας.
Τα αφήνουμε σκεπασμένα για δύο ώρες .



Βράζουμε το σιρόπι. 
Μόλις πάρει βράση και λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε τα ροδοπέταλα μέσα με το ζουμί που έχουν βγάλει.
Βράζουμε το γλυκό μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Στο τέλος προσθέτουμε και το άλλο μισό λεμόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου