Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

ΡΥΖΟΤΟ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΛΑΧΑΝΟ




από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- 300 γραμμάρια κόκκινο λάχανο
- 200 γραμμάρια ρύζι αρμπόριο
- 1/2 φλιτζάνι  λευκό κρασί
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ζωμό βοδινού
- 1/2 φλιτζάνι λάδι
- αλάτι
- πιπέρι

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.
Ρίχνουμε και το λάχανο ψιλοκομμένο να λαδωθεί καλά .
Ετοιμάζουμε τον ζωμό και τον διατηρούμε ζεστό.
Προσθέτουμε λίγο από τον ζωμό και το βράζουμε για 15 λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι και αφού ενωθούν μεταξύ τους προσθέτουμε το κρασί.
Όταν εξατμιστεί προσθέτουμε λίγο λίγο τον ζωμό ανακατεύοντας συνεχώς.
Αλατοπιπερώνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου