από την Θεοδώρα Τριφύλλη
Υλικά
- μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε κομμάτια
- 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- πιπέρι
- καρίνο
- φέτα
- λάδι
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- λαζάνια
- μπεσαμέλ
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους μέτριους
Κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες και τα βάζουμε να αχνιστούν στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο καθώς επίσης και τις μελιτζάνες και τον μαϊντανό.
Ρίχνουμε το λάδι και αφήνουμε να σωταριστούν λίγο.
Προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει.
Το αφήνουμε να κρυώσει.
Βράζουμε και στραγγίζουμε τα λαζάνια.
Λαδώνουμε το ταψάκι μας στρώνουμε μια σειρά φύλλα και από πάνω βάζουμε μια στρώση μελιτζάνες με πράσα.
Θρυμματίζουμε από πάνω φέτα.
Ξανά μια στρώση λαζάνια και άλλη μια στρώση μελιτζάνες που από πάνω θρυμματίζουμε φέτα.
Τέλος σκεπάζουμε με μια σειρά λαζάνια και προσθέτουμε την μπεσαμέλ
Ψήνουμε στους 150 βαθμούς σε κλασικό φούρνο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου