Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε κομμάτια
- 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- πιπέρι
- καρίνο
- φέτα
- λάδι
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- λαζάνια
μπεσαμέλ


Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους μέτριους
Κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες και τα βάζουμε να αχνιστούν στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο καθώς επίσης και τις μελιτζάνες και τον μαϊντανό.
Ρίχνουμε το λάδι και αφήνουμε να σωταριστούν λίγο.
Προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει.


Το αφήνουμε να κρυώσει.
Βράζουμε και στραγγίζουμε τα λαζάνια.
Λαδώνουμε το ταψάκι μας στρώνουμε μια σειρά φύλλα και από πάνω βάζουμε μια στρώση μελιτζάνες με πράσα.
Θρυμματίζουμε από πάνω φέτα.



Ξανά μια στρώση λαζάνια και άλλη μια στρώση μελιτζάνες που από πάνω θρυμματίζουμε φέτα.
Τέλος σκεπάζουμε με μια σειρά λαζάνια και προσθέτουμε την μπεσαμέλ
Ψήνουμε στους 150 βαθμούς σε κλασικό φούρνο.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου