από την Θεοδώρα Τριφύλλη
Υλικά
- λαζάνια
- κιμάς
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- αλάτι
- χυμό ντομάτας
- πιπέρι
- καρίνο
- τυρί τριμμένο
- λάδι
- μπεσαμέλ
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τον κιμά.
Μαραίνουμε το κρεμμύδι τον κιμά και το σκόρδο με λίγο νεράκι.
Όταν σωθεί το νερό προσθέτουμε το λάδι και τα μπαχαρικά.
Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας με λίγο νερό και κατεβάζουμε την φωτιά για να σιγοβράσει.
Έχουμε καθαρίσει τα μανιτάρια και αφού τα κόψουμε στα 4 τακόβουμε σε λεπτές φετούλες.
Τα προσθέτουμε στον κιμά.
Αφήνουμε να κρυώσει ο κιμάς .
Βράζουμε και στραγγίζουμε τα λαζάνια.
Λαδώνουμε το ταψάκι μας στρώνουμε μια σειρά φύλλα και από πάνω βάζουμε κιμά.
Ρίχνουμε τριμμένο τυρί.
Ξανά μια στρώση λαζάνια και κιμά με τριμμένο τυρί.
Τέλος σκεπάζουμε με μια σειρά λαζάνια και προσθέτουμε την μπεσαμέλ
Ψήνουμε στους 150 βαθμούς σε κλασικό φούρνο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου