Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ




από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- λαζάνια
- κιμάς
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- αλάτι
- χυμό ντομάτας
- πιπέρι
- καρίνο
- τυρί τριμμένο
- λάδι
μπεσαμέλ



Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τον κιμά.
Μαραίνουμε το κρεμμύδι τον κιμά και το σκόρδο με λίγο νεράκι.
Όταν σωθεί το νερό προσθέτουμε το λάδι και τα μπαχαρικά.
Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας με λίγο νερό και κατεβάζουμε την φωτιά για να σιγοβράσει.
Έχουμε καθαρίσει τα μανιτάρια και αφού τα κόψουμε στα 4 τακόβουμε σε λεπτές φετούλες.
Τα προσθέτουμε στον κιμά.



Αφήνουμε να  κρυώσει ο κιμάς .
Βράζουμε και στραγγίζουμε τα λαζάνια.
Λαδώνουμε το ταψάκι μας στρώνουμε μια σειρά φύλλα και από πάνω βάζουμε κιμά.
Ρίχνουμε τριμμένο τυρί.
Ξανά μια στρώση λαζάνια και κιμά με τριμμένο τυρί.



Τέλος σκεπάζουμε με μια σειρά λαζάνια και προσθέτουμε την μπεσαμέλ
Ψήνουμε στους 150 βαθμούς σε κλασικό φούρνο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου