Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 19 Μαΐου 2018

ΜΠΙΣΚΟΤΟΓΛΥΚΟ ΜΕ ΖΕΛΕ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ




από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

Για την βάση

- 1 πακέτο μπισκότα Πτι Μπερ αλεσμένα
- 1/3 φλιτζανιού βούτυρο λιωμένο
-  1/4 φλιτζανιού ζάχαρη

Για την γέμιση

- 2 φακελάκια ζελέ φράουλα
- 2 φακελάκια  άνθος αραβοσίτου βανίλια
- 1300 ml γάλα
- φράουλες σε φέτες


Εκτέλεση

Στα αλεσμένα μπισκότα ρίχνουμε την ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύουμε να ενωθούν μεταξύ τους
Το απλώνουμε σε τετράγωνο ταψάκι πατώντας το με ένα κουτάλι.
Έτσι δημιουργούμε την βάση.
Το τοποθετούμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 1/2 της ώρας για να παγώσει.
Φτιάχνουμε την κρέμα με τις οδηγίες που έχει και την ρίχνουμε στην βάση και βάζουμε ξανά το ταψί μας στο ψυγείο να σφίξει καλά.
Φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες και ρίχνουμε το μισό με την ανάποδη ενός κουταλιού σιγά σιγά να πέσει μαλακά στην κρέμα για να μην τρυπήσει την κρέμα.
Στρώνουμε τις φράουλες και ρίχνουμε και το υπόλοιπο ζελέ να τις σκεπάσει για να μην μαυρίσουν.



Μόλις πήξει το γλυκό μας είναι έτοιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου