από την Vassiliki Nomikou
Υλικά
Για την βάση
- 1 πακέτο μπισκότα Πτι Μπερ αλεσμένα
- 1/3 φλιτζανιού βούτυρο λιωμένο
- 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
Για την γέμιση
- 2 φακελάκια ζελέ φράουλα
- 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια
- 1300 ml γάλα
- φράουλες σε φέτες
Εκτέλεση
Στα αλεσμένα μπισκότα ρίχνουμε την ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύουμε να ενωθούν μεταξύ τους
Το απλώνουμε σε τετράγωνο ταψάκι πατώντας το με ένα κουτάλι.
Έτσι δημιουργούμε την βάση.
Το τοποθετούμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 1/2 της ώρας για να παγώσει.
Φτιάχνουμε την κρέμα με τις οδηγίες που έχει και την ρίχνουμε στην βάση και βάζουμε ξανά το ταψί μας στο ψυγείο να σφίξει καλά.
Φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες και ρίχνουμε το μισό με την ανάποδη ενός κουταλιού σιγά σιγά να πέσει μαλακά στην κρέμα για να μην τρυπήσει την κρέμα.
Στρώνουμε τις φράουλες και ρίχνουμε και το υπόλοιπο ζελέ να τις σκεπάσει για να μην μαυρίσουν.
Μόλις πήξει το γλυκό μας είναι έτοιμο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου