Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 13 Μαΐου 2018

ΠΑΓΩΤΟ ΠΕΠΟΝΙ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ



από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

- 1/2 κιλό πεπόνι
- 120 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
- 2 κουταλιές στέβια


Εκτέλεση


Κόβουμε το πεπόνι σε μικρά κομματάκια.



Τα  βάζουμε στην κατάψυξη.
Την επομένη χτυπάμε στο μίξερ το πεπόνι  και το γιαούρτι με την στέβια να γίνει λείο.




το παγωτό τρώγεται αμέσως!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου