από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
- 2 και 1/2 κουταλιές σούπας κούσταρ Γιώτης
- 3 ποτήρια γάλα 2%
- κουταλιά στέβια
- 1 και 1/2 πακέτο τυρί κότατζ
- μαρμελάδα βερίκοκο με στέβια
- λικέρ βερίκοκο
- 1 βανίλια
- τριμμένο μπισκότο
Εκτέλεση
Σε ένα ποτήρι γάλα διαλύουμε το κούσταρ Γιώτης.
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα ρίχνοντας μια κουταλιά στέβια και την βανίλια.
Ρίχνουμε το διαλυμένο κούσταρ Γιώτης στο κατσαρόλι με το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει και να γίνει κρέμα.
Χτυπάμε το τυρί κότατζ στο μίξερ μέχρι να γίνει αλοιφή.
Ανακατεύουμε το τυρί με την ήδη χλιαρή κρέμα και κοιτάμε να ενωθούν τα υλικά.
Αραιώνουμε την μαρμελάδα βερίκοκο με στέβια με λικέρ.
Σε ένα τάπερ μακρόστενο τοποθετούμε τα μπισκότα μέχρι να καλύψουμε την επιφάνεια.
Απλώνουμε με ένα πινέλο μαρμελάδα.
Προσθέτουμε λίγη κρέμα τυριού από πάνω και την απλώνουμε με μια σπάτουλα.
Τοποθετούμε ξανά σειρά από μπισκότα ξανά μαρμελάδα και πάλι κρέμα.
Τοποθετούμε ξανά μπισκότα με την ίδια διαδικασία.
Τέλος απλώνουμε μια σειρά μπισκότα μαρμελάδα και κρέμα τυριού και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με μπισκότο τριμμένο.
Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για μερικές ώρες στο ψυγείο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου