από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- μπισκότα Αλλατίνη τύπου Μιράντα
- 3 κουταλιές κοφτές κούσταρ πάουντερ
-2 με 3 κουταλιές κακάο
- 1 βανίλια
- γκράν μαρνιέ
- 1 με 2 κουταλάκια στέβια
- καρύδα τριμμένη
- 1 3/4 κούπας γάλα.
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε την κρέμα αραιώνοντας το κακάο και την κάσπερ σε 1/2 ποτήρι γάλα.
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα και όταν αρχίζει να βράζει ρίχνουμε το μισό ποτήρι με το κακάο και ανακατεύουμε την κρέμα έως να πήξει.
Σε ένα παραλληλόγραμμο τάπερ στρώνουμε μια σειρά μπισκότα και τα ραντίζουμε με γκράν μαρνιέ.
Στρώνουμε μια λεπτή ποσότητα κρέμας και με την μαρίζα την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.
Βάζουμε δεύτερη σειρά μπισκότων πάλι τα ραντίζουμε με γκράν μαρνιέ και ξανά κρέμα.
Στο σύνολο βάζουμε 4 σειρές μπισκότα.
Τελειώνουμε με κρέμα την οποία την στρώνουμε και την πασπαλίζουμε με μπόλικη καρύδα τριμμένη.
Την αφήνουμε να πήξει στο ψυγείο για μερικές ώρες πριν την φάμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου