Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

ΤΟΥΡΤΑ ΨΥΓΕΙΟΥ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΓΚΡΑΝ ΜΑΡΝΙΕ




από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- μπισκότα Αλλατίνη τύπου Μιράντα
- 3 κουταλιές κοφτές κούσταρ πάουντερ
-2 με 3 κουταλιές κακάο
- 1 βανίλια
- γκράν μαρνιέ
- 1 με 2 κουταλάκια στέβια
- καρύδα τριμμένη
- 1 3/4 κούπας γάλα.


Εκτέλεση


Ετοιμάζουμε την κρέμα αραιώνοντας το κακάο και την κάσπερ σε 1/2 ποτήρι γάλα.
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα και όταν αρχίζει να βράζει ρίχνουμε το μισό ποτήρι με το κακάο και ανακατεύουμε την κρέμα έως να πήξει.
Σε ένα παραλληλόγραμμο τάπερ στρώνουμε μια σειρά μπισκότα και τα ραντίζουμε με γκράν μαρνιέ.
Στρώνουμε μια λεπτή ποσότητα κρέμας και με την μαρίζα την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.
Βάζουμε δεύτερη σειρά μπισκότων πάλι τα ραντίζουμε με γκράν μαρνιέ και ξανά κρέμα.
Στο σύνολο βάζουμε 4 σειρές μπισκότα.
Τελειώνουμε με κρέμα την οποία την στρώνουμε και την πασπαλίζουμε με μπόλικη καρύδα τριμμένη.
Την αφήνουμε να πήξει στο ψυγείο για μερικές ώρες πριν την φάμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου