Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

ΜΠΡΙΑΜ ....ΑΛΛΙΩΣ



από την Eleni Kariofilli

Υλικά- κολοκυθάκια
- πατάτες
-  μελιτζάνες
- κρεμμύδι όλα κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες με το μαντολίνο ( σαν τσιπς)
- ντομάτες στον τρίφτη
-  ελαιόλαδο
-  αλάτι
-  πιπέρι
-  δυόσμο
- 1 κύβο λαχανικών
-  παρμεζάνα
- φέτα
Εκτέλεση
Στρώνουμε τα λαχανικά μας στο πυρέξ, με την σειρά που θέλουμε ( εγώ έβαλα, πατάτες, κολοκύθια, μελιτζάνες, κρεμμύδι) σε κάθε στρώση πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα και φέτα, πριν βάλουμε την επόμενη. 
Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε την ντομάτα με το ελαιόλαδο, το δυόσμο, τον κύβο τριμμένο και το αλατοπίπερο.
Καλύπτουμε τα λαχανικά με την ντομάτα, προσθέτουμε ένα ποτηράκι του κρασιού νερό και πασπαλίζουμε με τυριά.

Ψήνουμε αρχικά σε δυνατό φούρνο και όταν αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία. 
Ψήνουμε μέχρι να τραβήξει όλα τα ζουμιά και να ροδίσει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου