Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΤΗΝ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ




από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 6-7 μελιτζάνες
- 1 πακέτο πένες
- μπόλικος φρέσκος βασιλικός
- 1 ποτήρι κρασί λευκό
- 2-3 ντομάτες ώριμες
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
- τυρί  φέτα
- μοτσαρέλλα
- μαϊντανός

Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους και τις βάζουμε σε ένα ταψί με 4 κσ λάδι , αλάτι και ψιλοκομμένο βασιλικό.

Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο ανακατεύοντας τες κάνα δυο φορές.    
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε με λίγο νερό να βράσουν τα κρεμμύδια που τα έχουμε ψιλοκόψει , καθώς και τις ντομάτες μας σε κονκασέ. 
Αρωματίζουμε με λίγο φρέσκο βασιλικό.
Αφού πάρουν μια βράση προσθέτουμε αλατοπίπερο , μαϊντανό και το κρασί. Μόλις βράσουν για λίγο . σβήνουμε το μάτι και  βάζουμε την σάλτσα σε ένα μπολ και την αφήνουμε στην άκρη.

Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει και ρίχνουμε τις πένες. Τις μισοβράζουμε και τις σουρώνουμε.
Εν τω μεταξύ έχουν γίνει οι μελιτζάνες και τις αδειάζουμε σε ένα μπολ.

Στο ίδιο ταψί στρώνουμε διπλή λαδόκολλα σταυρωτά. Οι άκρες να προεξέχουν αρκετά, αφού θα σκεπάσουμε με το χαρτί το φαγητό μας.
Αδειάζουμε τις μελιτζάνες  πάνω στην λαδόκολλα, την σάλτσα και τις πένες. Προσθέτουμε και τα τυριά μας σε κύβους και ανακατεύουμε  σιγά σιγά.

Τρίβουμε λίγη φέτα ακόμα.

Σκεπάζουμε με την λαδοκολλα καλά 

 και φουρνίζουμε για 20 λεπτά περίπου ακόμα. 

Ξεφουρνίζουμε και σερβίρουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου