Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 4 Αυγούστου 2018

ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΜΠΕΣΑΜΕΛΟι φωτογραφίες είναι από την ΧΡΥΣΗ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ  και η συνταγή από τον Αλέξανδρο Γεωργούλη


Προχτές ηρταμε στην εξοχη εγώ με την κοπέλα μου,τις αδελφαδες και τους γονείς μου για αλλαη να κατσουμε κάμποσες μέρες και είπαμε να κάνουμε ενα καλοκαιρινό φαι για τα μπουγιουρουμ!
Κι αποφασισαμε να ψήσουμε μελιτζάνες καρνιγιαρικ να ευχαριστηθεί το μέσα μας!
Για να ξέυρεις κοκονα μου πως γενονται θα πας στον ζαρζαβατζη και θα πάρεις 8 μελιτζάνες καλές ,2 μεγάλα χοντρά κρομμυδια,2 ντομάτες κανονικές και 3 σφιχτουτσικες, μπόλικο μαϊντανό και στον χασάπη μισό μισό κιγμα.
Θα γιομισεις ένα μπολ με νερό και αρκετό αλάτι.Υστερα θα χαράξεις μελιτζάνες σε μία πλευρά τους από πάνω μέχρι κάτω βυθίζοντας το μαχαίρι μέχρι τη μέση. Θα τις ριξεις άλας εσωτερικά και θα τις βανεις στο νερό για αρκετή ώρα προκειμένου να ξεπικρίσουν.
 Έπειτα θα τις ξεπλύνεις καλά καλά και θα τις σοτάρεις στο τηγάνι για λίγη ώρα μέχρι να ροδίσουν. Θα τις βανεις στο τεψι. Σε ένα τετζερεδάκι θα βάλεις κομμάτι λάδι και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια φωτιά. Θα τσιγαρισεις τα κρομμύδια και θα προσθέσεις τον κιγμά να τσιγαριστεί μέχρι να ροδίσει.
 Έπειτα θα βανεις τις ντομάτες και την σάλτσα, τον μαϊντανό, το μπαχάρι, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο νερό και θα ανακατέψεις καλά αφήνοντας να βράσει ο κιγμάς σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιει όλα τα ζουμια.
Μόλις τελεψεις με το μαγείρεμα του, θα γιομισεις τις μελιτζάνες στο σημείο που τις είχες χαράξει με το μίγμα του κιγμα που εσιαξες. 
Θα βανεις ροδέλες ντομάτας στην κορυφή τους και ρίξε και ποσουτσικο λάδι. Στο τεψί θα βανεις δύο γυαλιά νερό και κατευθείαν στον φούρνο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου