Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙ





από την  Vassiliki Nomikou

Υλικά

- 6-7 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες στα δυο
-700 γρ. μοσχάρι σε μικρά καρέ
-2 κρεμμύδια
-3-4 πιπεριές πράσινες
- 3 ντομάτες
-την ψίχα από τις μελιτζάνες
-1κσ πελτέ
-αλατοπίπερο
-1 ποτήρι λευκό κρασί
-1 ποτήρι νερό.
Εκτέλεση
Αδειάζουμε την ψίχα από τις μελιτζάνες και τις τηγανίζουμε με καλαμποκέλαιο να ροδίσουν.

Σοτάρουμε σε λίγο λάδι το κρεμμύδι, το κρέας, τις πιπεριές και την  ψίχα από τις μελιτζάνες.
Σβήνουμε με το κρασί όταν εξατμιστεί ρίχνουμε την ντομάτα, τον πελτέ, το νερό και αλατοπίπερο.
Βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία  μέχρι να μαλακώσει το κρέας .
Σε  ένα πυρέξ ρίχνουμε λίγη από την σάλτσα ,αραδιάζουμε τις μελιτζάνες και τις γεμίζουμε με κρέας ρίχνουμε επάνω μπόλικη σάλτσα και τριμμένο τυρί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου μίση ώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου